Ένα οκτάχρονο κορίτσι ίσως και να βοήθησε να φτάσουμε πιο κοντά στη θεραπεία του καρκίνου.
Η Camilla Lisanti από το Μάντσεστερ απολάμβανε το βραδινό της όταν ο μπαμπάς της, Michael, επιστήμονας που ερευνά θεραπείες για τον καρκίνο, τη ρώτησε πώς θα θεράπευε εκείνη τον καρκίνο.
Η οκτάχρονη σκέφτηκε λιγάκι και πρότεινε στους γονείς της να χρησιμοποιήσουν αντιβιοτικά «όπως όταν με πονάει ο λαιμός μου».
Ο καθηγητής Lisanti και η γυναίκα του Federica Sotgia, ένα ζευγάρι επιστημόνων στη μάχη κατά του καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, εξέτασαν τη θεωρία της κόρης τους στο εργαστήριο, σκεπτικοί, και όμως έκπληκτοι συνειδητοποίησαν πως αρκετά φτηνά και ευρέως διαδεδομένα αντιβιοτικά κατέστρεφαν τα καρκινικά κύτταρα.
Ορισμένα αντιβιοτικά εμποδίζουν τα κύτταρα να παράγουν μιτοχόνδρια, τα οποία τροφοδοτούν τα κύτταρα με ενέργεια.
Τα καρκινικά βλαστοκύτταρα, τα οποία δημιουργούν και συντηρούν όγκους, συχνά φέρουν έναν μεγάλο αριθμό από μιτοχόνδρια.
Η έρευνά τους έδειξε πως τέσσερα συνήθη αντιβιοτικά ανταποκρίνονται εξίσου καλά με ορισμένα από τα πιο σύγχρονα φάρμακα κατά του καρκίνου που μπορούν να κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ. Τα αντιβιοτικά εξουδετέρωσαν αυτά τα βλαστοκύτταρα σε δείγματα καρκίνου του μαστού, του προστάτη, των πνευμόνων, της μήτρας, του παγκρέατος, του δέρματος και του εγκεφάλου.
Αυτό που είναι σημαντικό, είναι το γεγονός ότι τα αντιβιοτικά δεν έβλαψαν τα υγιή κύτταρα. Ο καθηγητής Lisanti πιστεύει πως τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία φτηνή και ασφαλή εναλλακτική μέθοδο θεραπείας του καρκίνου, κάτι που ανακάλυψε χάρη στην πρόταση της κορούλας του.
«Μας ακούει καιρό να μιλάμε για τον καρκίνο και θεωρήσαμε πως θα ήταν όμορφο να ρωτούσαμε και τη δική της γνώμη σχετικά με μια θεραπεία για τον καρκίνο», είπε ο ίδιος.
«Πίστευα πως θα ήταν πολύ αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο καρκίνος θα μπορούσε να θεραπευτεί με αντιβιοτικά κι όμως στο τέλος φάνηκε πως η Camilla είχε δίκιο.
Συνήθως έχει δίκιο. Έχει πάντοτε έτοιμη μια λογική απάντηση», αναφέρει για την κόρη του, η οποία λέει πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει δασκάλα.
Παρόλο που η μέθοδος αυτή φαίνεται να είναι υποσχόμενη, οι εργαστηριακές δοκιμές και τα αποτελέσματα είναι περιορισμένα, και θα πρέπει να ξεκινήσουν δοκιμές και σε ανθρώπους.
Ο Δρ. Alan Worsley, ανώτατος επιστημονικός εκπρόσωπος του Cancer Research UK δήλωσε στον Independent: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν πως τα συγκεκριμένα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τα καρκινικά κύτταρα σε ασθενείς, ούτε γνωρίζουμε και τις όποιες παρενέργειες μπορεί να έχει μια τέτοια θεραπεία. ορισμένα αντιβιοτικά είναι γνωστό από τη δεκαετία του ’60 πως έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και αποτελούν ευρέως κομμάτι θεραπείας ενάντια του καρκίνου, σε συνδυασμό με άλλου είδους χημειοθεραπείες».
πηγή: theindependent.co.uk
Ειλικρινα θα περίμενα λιγο πιο σοβαρή αντιμετώπιση από τον κόσμο αλλα και απο site που τα διαβαζουν τόσοι νέοι άνθρωποι, στο θέμα καρκίνος. Γιατί βασικά δεν μιλάμε για μια αρρώστια αλλά για πολλές, πάρα πολλές και διαφορετικές, τοσο διαφορετικές που ακόμα και δύο ίδιου "τύπου" καρκίνοι να αντιδιρουν διαφορετικά στο πρωτοκολλο θεραπείας. Οπότε το αρθρο λέει οτι "καποια" αντιβιωτικά έδρασαν θετικά σε "κάποια" καρκινικά κύτταρα σε δείγματα κυτταρων από καρκινικούς όγκους. Οπότε οχι. Ο "καρκίνος" δεν "θεραπεύεται ουτε με το φως ούτε με τη σόδα ούτε με τις υπερτροφές ουτε έχει βρεθει φάρμακο που μας το "κρυβουν" ούτε είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκεφαλος ούτε με αντιβιωτικά. Αυτό που θεραπεύει, ή παρατείνει την ζωή των ατόμων με νεοπλασματικές ασθένειες (και όχι με "καρκίνο") Είναι τα ιατρικά πρωτόκολλα που βελτιώνονται και εξελίσσονται κάθε μέρα.
Ο καρκινος θεραπευεται με το φως