Αυτό που μας παρουσιάζουν εδώ οι The Veggie Sisters δεν έχει την υφή του κέικ. Δεν είναι αφράτο κ αέρινο, είναι συμπαγής η υφή του λόγω των φρούτων που περιέχει. Σε κάθε μπουκιά καταλαβαίνεις ότι τρως κάτι πολύ θρεπτικό κ η γεύση είναι πολύ μεστή! Είναι πολύ χορταστικό κ νόστιμο.
Μην ξεχνάτε την θρεπτική αξία των ξερών φρούτων! Επειδή είναι λίγο ζαρωμένα, κακομούτσουνα, πιθανότατα να μην τα αγαπούν τα παιδιά σας. Αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος να τα καμουφλάρετε δίχως να το καταλάβουν!
Iδανικό και για vegans, χορτοφάγους και φυσικά όσους επιλέγετε να ακολουθήσετε κάποια νηστεία!
Υλικά:
3 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
3 βανίλιες
1 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1φλ. πουρές μήλου
1/4 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας
1 φλ. γάλα σόγιας
3/4 φλ. σταφίδες
1/2 φλ. χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
3/4 φλ. ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
1 φλ. αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τις βανίλιες, τα μπαχαρικά και το baking powder. Σε ένα άλλο χτυπώ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη για λίγο. Προσθέτω το γάλα κ τον πουρέ μήλου. Ανακατεύω καλά. Στο μείγμα με τα υγρά προσθέτω σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτω τα τα φρούτα κ τα αμύγδαλα κ ανακατεύω καλά. Αδειάζω σε φόρμα καλά λαδωμένη κ πασπαλισμένη με αλεύρι (για να ξεφορμάρεται εύκολα το κέικ) κ ψήνω στους 180C για περίπου 45′ ή ώσπου να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που τρυπά το κέικ. Καλοφάγωτο!
Σημείωση: Αν θέλετε μπορείτε μα μουσκέψετε σε λίγο κονιάκ τα φρούτα για να μαλακώσουν κ να πάρουν άρωμα. Εννοείται ότι αν προορίζεται το γλυκό για παιδιά, παραλείπουμε αυτή τη διαδικασία.
[divider]
Ακολουθήστε τις The Veggie Sisters στο theveggiesisters.gr, αλλά και στην Facebook σελίδα τους!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο