Υλικά 2 μερίδες:
300 γρ. σπαγκέτι
2 σκελίδες σκόρδο
3 μέτρια παξιμάδια
2 κ.σ. καρύδια
1 μικρό λεμόνι (χυμός +ξύσμα)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μυρωδικά (μάραθος, μαιντανός, δυόσμος)
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ χτυπώ στο μπλέντερ τα καρύδια, το σκόρδο κ τα παξιμάδια να γίνουν σκόνη. Προσθέτω τα μυρωδικά, το ξύσμα, αλατοπιπερώνω κ τα πολτοποιώ κι αυτά. Σε ένα μπολάκι χτυπώ το λάδι με το χυμό λεμονιού. Λίγο πριν σουρώσω τα ζυμαρικά, κρατώ 3/4 φλ. ζωμό. Ρίχνω τα σουρωμένα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι, περιχύνω το λαδολέμονο κ τον ζωμό. Ανακατεύω καλά κ μετά από μισό λεπτό ρίχνω σχεδόν όλα τα ψίχουλα. Ανακατεύω, σερβίρω αμέσως κ γαρνιρω με τα υπόλοιπα ψίχουλα. Καλή σας απόλαυση!
[divider]
Ακολουθήστε τις The Veggie Sisters στο theveggiesisters.gr, αλλά και στην Facebook σελίδα τους!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο