1 φλιτζάνι ανθότυρο ή ρικότα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 κρόκους
2 ασπράδια
1/2 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι μέλι
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ.γλυκ. κανέλα
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με ένα αυγοδάρτη το ανθότυρο, το γάλα, τους κρόκους αυγών, και βανίλια. Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και χτυπάτε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί.
Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε μια μικρή ποσότητα από τη μαρέγκα στη ζύμη και ανακατεύετε για να αραιώσει. Στη συνέχεια διπλώνετε με απαλές κινήσεις την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα με μια σπάτουλα.
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα ή σε μια φριτέζα. Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο ποσότητα από τη ζύμη ίση με 1/3 του φλιτζανιού, ψήνετε τους λουκουμάδες για περίπου 3 ή 4 λεπτά, στη συνέχεια τους γυρίζετε και τους ψήνετε για ακόμα 2 -3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τους σερβίρετε αμέσως, με άφθονο μέλι και πασπαλίζοντάς τους με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν το ανθότυρο σας φαίνεται να έχει πολλά υγρά, τοποθετείστε το σε μια λεπτή σήτα για να στραγγίσει, για περίπου 30 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τις τηγανίτες με σιρόπι, μαρμελάδες φρούτων, κρέμα λεμονιού ή ζάχαρη άχνη.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο