Δε θα χρειαστεί καμία προσπάθεια για να σε πείσω πόσο νόστιμα είναι αυτά τα μπισκότα: η σοκολάτα και η καρύδα πηγαίνουν τέλεια μεταξύ τους (αλλιώς η Bounty δε θα ταν τόσο διάσημη) και άλλο τόσο η σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο! Εκτός από τη γεύση, αυτό που κάνει τη συνταγή ιδιαίτερη είναι η πλούσια διατροφική της αξία: ένας μαγικός συνδυασμός από μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά που προσφέρει η σκόνη κακάο, φυτικές ίνες , πολυφαινόλες και σελήνιο από τους χουρμάδες, ασβέστιο από το ταχίνι και πλήθος ιχνοστοιχείων από την αποξηραμένη καρύδα. Επίσης επειδή τα μπισκότα δε ψήνονται όλα τα υλικά διατηρούν στο έπακρο τα ένζυμα και τα θρεπτικά τους στοιχεία. Η βάση από ταχίνι και κακάο είναι απίστευτα χορταστική ενώ δε θα μπορείς να σταμητήσεις να βουτάς τα δαχτυλά σου στην επικάλυψη από σοκολάτα υγείας και φυστικοβούτυρο. Και όπως όλα τα γλυκά του Saucha Life δεν έχει ίχνος επεξεργασμένης ζάχαρης, γάλα ή γλουτένη.
(για περίπου 15 μπισκότα)
2,5 ποτήρια αποξηραμένη καρύδα
1 ποτήρι χουρμάδες μετζούλ
2κτ σούπας σκόνη κακάο
1κτ γλ. βανίλια
2κτλ. βούτυρο κακάο που έχεις λιώσει σε μπεν μαρί (μπορείς να αντικαταστήσεις και με λάδι καρύδας)
2κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου
2κτ σούπας ταχίνι
Για την επικάλυψη
2 κτ σούπας φυστικοβούτυρο
1κτ γλυκού λάδι καρύδας
1/3 μπάρα καλής ποιότητας σοκολάτας υγείας χωρίς ζάχαρη
Βάζεις τη καρύδα, το κακάο, τους χουρμάδες και τη βανίλια σε μπλέντερ και χτυπάς μέχρι τα υλικά να θρυμματιστούν σε πολύ μικρά κομματάκια. Προσθέτεις το βούτυρο κακάο (που έχει λίωσει σε μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία), το σιρόπι σφενδάμου και το ταχίνι, και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι το μείγμα να ανακατευτεί καλά και να δέσει. Στρώνεις το μείγμα σε επιφάνεια εργασίας και χρησημοποιώντας φόρμες κοπής (ή το στόμιο ενός ποτηριού) κόβεις σε στρογγυλά κομμάτια.
Βάζεις τα μπισκότα στο ψυγείο όσο φτιάχνεις την επικάλυψη.
Ζεστάινεις το φυστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Σε μπεν μαρί λιώνεις και τη σοκολάτα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζεις μια κουταλιά σοκολάτα και μισή κουταλιά φυστικοβούτυρο σε κάθε μπισκότο. Τα βάζεις στο ψυγείο για περίπου μια ώρα μέχρι να στεγνώσει η επικάλυψη, αλλά αν δε κρατιέσαι τρώγονται κι επί τόπου
[divider]
Η Κορίνα Καραδήμου είναι σπουδάστρια Διατροφικής Θεραπευτικής (Nutritional Therapist) στο College of Naturopathic medicine στο Λονδίνο. Υπέρμαχος της Ιπποκρατείου διατροφής που βασίζεται στη κατανάλωση ζωντανών, πλήρων, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα βότανα, έχει βαλθεί να απόδειξει μέσα απο το blog της www.thesauchalife.com και τη σελίδα της στο Facebook ότι η υγεινή διατροφή μπορεί να είναι εύκολη, γρήγορη και εξαιρετικά νόστιμη.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο