1 φύλλο ζύμη τάρτας ή κουρού
¼ κιλό στήθος ή μπούτι κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 πορτοκαλί πιπεριά χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι φρέσκο τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
4 κ.σ. φρέσκο γάλα
2 αυγά
3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλείφετε με το ελαιόλαδο μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. απλώνετε στην ταρτιέρα το φύλλο καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Αφαιρείτε τη ζύμη που περισσεύει από τα πλαϊνά. Στρώνετε την επιφάνεια της τάρτα με αντικολλητικό χαρτί και την γεμίζετε με ρεβίθια. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Απλώνετε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και ισιώνετε την επιφάνειά της με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρετε την τάρτα με μια πράσινη σαλάτα
ΧΡΗΣΙΜΟ
Τα όσπρια στο ψήσιμο της τάρτα βοηθούν ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη και χάσει το σχήμα της με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τη γεμίσουμε ομοιόμορφα.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο