110 γρ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για 2 ώρες σε ζεστό νερό 2 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. διατροφική μαγιά 10 γρ. άοσμο λάδι καρύδας 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης 1/2 κ.γ. αλάτι λίγα καρύδια, χοντροαλεσμένα
Στραγγίζω και ξεπλένω τα κάσιους. Τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα.
Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το καρύδι) και χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το αδειάζω και του δίνω σχήμα μπάλας.
Το τυλίγω με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο.
Μετά από 5 ώρες (εγώ το άφησα ένα βράδυ) αφαιρώ τη μεμβράνη και το πασπαλίζω με το καρύδι πιέζοντάς το ελαφρώς ώστε να κολλήσει.
Σερβίρω με κράκερ, ψωμί, κριτσίνια, φρυγανιές.
Το υπόλοιπο το φυλάσσω σε αεροστεγές μπολ.
Καλοφάγωτο το τυράκι!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο