2 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλες μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
3 ώριμες ντομάτες
3 μέτρια κρεμμύδια
1 φλιτζάνι νερό
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. τριμμένο ανθότυρο ξηρό
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες ή σε κύβους μεγάλους. Πλένετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετείτε σε ένα πυρέξ τα υλικά σε στρώσεις με την εξής σειρά: πρώτα τα κρεμμύδια, μετά τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και, τέλος, τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το νερό και το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό και με το ανθότυρο και σερβίρετε
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε να δώσετε ακόμα ποιο πλούσια υφή και γεύση δοκιμάστε να πλάσετε μερικά μικρά κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά και να τα βάλετε ανάμεσα στα λαχανικά. Μην προσθέσετε περισσότερο νερό διότι τα κολοκύθια και οι ντομάτες θα βγάλουν το δικό τους. Αντί για νερό ενισχύστε την γεύση με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο