Για γαρνίρισμα
τριαντάφυλλα
Για τη βάση
1 1/2 φλιτζάνι μπισκότα digestive τριμμένα
1/2 φλιτζάνι παστέλι μαλακό τριμμένο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
3 κουτ. σουπ. γλυκό τριαντάφυλλο
Για τη κρέμα
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
Για την κρέμα
2 1/2 φλιτζάνια τυρί κρέμα
2 κουτ. σουπ. ροδόνερο
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο, το παστέλι και το βούτυρο. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο και απλώνετε το μείγμα του μπισκότου. Πιέζετε με τα χέρια σας να ενωθούν τα τρίμματα και να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση. Απλώνετε στην επιφάνεια της βάσης το γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και το ροδόνερο και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τέλος, χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε ελαφρά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τη βάση και την απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τα μήλα. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα μήλα για 5 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά πασπαλίζετε με την κανέλα και αφήνετε τα μήλα να κρυώσουν.
Βγάζετε το cheesecake από το ψυγείο αφαιρείτε τη φόρμα, απλώνετε στην επιφάνεια του τα μήλα στολίζετε με τα τριαντάφυλλα και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε βούτυρο τύπου soft, για να γίνει η βάση σας πιο μαλακή όταν παγώσει στο ψυγείο και να κόβετε το γλυκό πιο εύκολα.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο