2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λάιμ
¼ κ.γ. αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
½ κιλό φιλέτο πέρκας
Για τη σάλτσα
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. σάλτσα τσίλι
2 κ.γ. μαγιονέζα
8 τορτίγιες
1 ½ φλιτζάνι μαρούλι χοντροκομμένο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
¼ φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, χοντροκομμένο
Φέτες λάιμ
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετείτε το φιλέτο μέσα στο μπολ και αφήνετε να μαριναριστεί για 20 λεπτά.
Βγάζετε τα ψάρια από τη μαρινάδα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε το ψάρι σε ένα πιάτο και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη σάλτσα τσίλι. Ζεσταίνετε τις τορτίγιες για 30’’ από κάθε πλευρά.
Σπάτε με ένα πιρούνι το ψάρι. Βάζετε μια κουταλιά σάλτσα στις τορτίγιες, έπειτα, τοποθετείτε το ψάρι, το μαρούλι, το καλαμπόκι και το μαϊντανό και σερβίρετε με τις φέτες λάιμ.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο