Η επείγουσα επέμβαση καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε αυτή η μαμά έσωσε τόσο τη ζωή της, αλλά και τη ζωή του παιδιού της.
Με αφορμή αυτό, η ίδια ζήτησε να φωτογραφηθεί με το μικρό της θαύμα.
Η καισαρική προκαλεί άγχη και ανησυχίες σε πολλές γυναίκες. Η φωτογράφος μητρότητας Helen Carmina, η οποία δημοσίευσε την φωτογραφία στο Facebook από όπου και κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο, θυμάται «Η πελάτισσά μου μού έλεγε πόσο τρομοκρατημένη ήταν σε περίπτωση που χρειαζόταν να κάνει καισαρική. Την περασμένη εβδομάδα έφτασε τελικά η ώρα να γεννήσει και η ίδια χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα καισαρική λόγω επιπλοκών. Μου ζήτησε να περάσω σήμερα το πρωί και να τη φωτογραφίσω, μιας και ο «χειρότερος εφιάλτης της» τελικά ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή της και τη ζωή του παιδιού της».
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Με ξεγεννησε ο πολυ καλος μου φιλος κ πρωτος ξαδερφος του αντρα μου, ειχα διδυμα , μεχρι κ τον 7 μηνα μιλουσαμε για φυσιολογικο τοκετο, θυμαμαι μου ελεγε χαριτολογωντας "θα μας ξεθεωσεις κοπελια, θα με τρεχεις κανα 15ωρο" εκεινος ομως ουσιαστικα επελεξε τον φυσιολογικο. Προεκυψε ενα προβλημα με το ενα μωρακι μου το οποιο δεν απεκλειε τον φυσιολογικο αλλα ειχε ενα ποσοστο ρισκου κ τοτε εγω ειπα για καισαρικη. Με κεντισε πραγματικα , 20 μηνες μετα ,περαν απο κατι εσωτερικα λιπωματακια γρομπαλακια απο μικροαντιδρασεις στα ραμματα που απλα τα νιωθω κ γινονται σ'ολες τις καισαρικες, δεν φαινεται τιποτα στην τομη, ηταν ευκολα, και για μενα κ για κεινον κ ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι. Λογω φιλιας κ συγγενειας , πιναμε καφε 2-3 φορες εβδομαδιαιως πριν ακομα πετυχουμε την πολυποθητη εγκυμοσυνη, κ μου εξηγουσε οτι ναι ειναι καλυτερος ο φυσιολογικος τοκετος κ για το παιδι αλλα περισσοτερο για την μανα, γενικα ηταν πολυ υπερ , για αυτο κ οταν ηρθε η ωρα σε μενα με πηγαινε για φυσιολογικα. Ομως στον φυσιολογικο τοκετο εχει ο γιατρος περισσοτερο ζορι κ κοπο κ δουλεια, (γενικα παντα μιλωντας - υπαρχουν κ εξαιρεσεις) περιμενει ποοοοσες ωρες να κανεις την σωστη διαστολη , μπορει να κοιμαται στο δωματιο των γιατρων μεχρι να ερθει η ωρα (δουλεια του ειναι, αλλα σιγουρα προτιμαει το κρεββατι του) κ μετα απο κοπους κ φωνες κ βασανα κ τομες, κανει ενα σπλαςςςςς κ γεμιζει αιματα ( ουτε στους χειγουργους δεν αρεσει αυτο).Ενω στην καισαρικη ολα ειναι απλα μια επεμβασουλα του εικοσαλεπτου κ εξω απ'την πορτα. Αυτα παντα για περιπτωσεις που δεν εχουν προβληματα. Κ εγω αν ημουν γιατρος το ιδιο θα εκανα , ποσο μαλλον σε μια χωρα που οταν μια γυναικα "'τολμαει" να μιλησει για αναιτια καισαρικη θα βρεθουν ποσες αλλες να της πουνε οτι γελοιοποιειται , οτι ειναι θυμα ψευτοερενων, οτι εχει ελειψη σοβαροτητας κλπ. Υπαρχει η αναιτια καισαρικη ας μην γελιομαστε. Τα ποσοστα στην χωρα μας δεν ξερω αν ειναι 40% ή 60% ή 80% αλλα σιγουρα ειναι αυξημενα. Οσον αφορα στο αρθρο ειναι μια πανεμορφη φωτο που ουσιαστικα δειχνει οτι δεν πρεπει να ειμαστε κολλημενες εμεις οι μανουλες με τον ενα η τον αλλον τροπο τοκετου, οτι μια μανα δεν πρεπει να αισθανεται ολοκληρωμενη μονο με τον φυσιολογικο κ παραβιασμενη με την καισαρικη, ολα αυτα δεν εχουν σημασια, μονο να ερχονται γερα παιδια στον κοσμο κ να ειναι γερες οι μανουλες τους να τα μεγαλωνουν. Α ! κ για την παραπανω "μαχη" , εχω να πω : ντροπη ρε κοριτσια τι κακοηθια ειναι αυτη? Κατω απο ενα τοσο ωραιο αρθρο κ φωτο να ξεκατινιαζομαστε, ντροπη. Οπως προαναφερθηκε σ'αυτο το αρθρο θα ηθελα να διαβασω για μωρα που σωθηκε η ζωη τους απ΄την καισαρικη.
δεν ειναι ωρα να ωριμασουμε στο θεμα καισαρικη και φυσιολογικος? το μεγαλυτερο ζητουμενο ειναι να πανε ολα καλα και να ειναι υγιεις μαμα και μωρο,ολα τα υπολοιπα ειναι να'χαμε να λεγαμε.Ο πολυς φανατισμος δεν κανει καλο
http://www.aerzteblatt.de/int/archive/article?id=171328 Έρευνα στη γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου του Μονάχου (2015) συμπεραίνει ότι: Τα αυξημένα ποσοστά καισαρικών οφείλονται στον αλλαγμένο τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το επικίνδυνο τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί, καθώς και στην επιθυμία των μητέρων για καισαρική. Το 1991, στη Γερμανία, το 15,3% των μωρών γεννήθηκαν με καισαρική. Το 2012 το ποσοστό αυξήθηκε στο 31.7%, παρά τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι το ποσοστό θα πρέπει να είναι λιγότερο από 10%. Η επιστημονική πρόοδος, οι κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές και η μη τήρηση της ιατρικής δεοντολογίας φαίνεται να είναι οι κυριότερες αιτίες για την αυξημένη αποδοχή των καισαρικών. Οι καισαρικές όμως συνδέονται με αυξημένα ποσοστά κινδύνου για τη μητέρα και το παιδί και θα πρέπει να γίνονται μόνο όταν είναι ξεκάθαρα αναγκαίες. Ολόκληρη η έρευνα εδώ: http://www.aerzteblatt.de/int/archive/article?id=171328 Indications for and Risks of Elective Cesarean Section Dtsch Arztebl Int 2015; 112(29-30): 489-95; DOI: 10.3238/arztebl.2015.0489 Mylonas, I; Friese, K Department of Gynecology and Obstetrics, Ludwig-Maximilians-Universität München: Prof. Dr. med. Dr. h.c. Mylonas, Prof. Dr. med. Friese Background: Rates of cesarean section have risen around the world in recent years. Accordingly, much effort is being made worldwide to understand this trend and to counteract it effectively. A number of factors have been found to make it more likely that a cesarean section will be chosen, but the risks cannot yet be clearly defined. Methods: This review is based on pertinent publications that were retrieved by a selective search in the PubMed, Scopus, and DIMDI databases, as well as on media communications, analyses by the German Federal Statistical Office, and guidelines of the Association of Scientific Medical Societies in Germany (AWMF). Results: The increased rates of cesarean section are thought to be due mainly to changed risk profiles both for expectant mothers and for their yet unborn children, as well as an increase in cesarean section by maternal request. In 1991, 15.3% of all newborn babies in Germany were delivered by cesarean section; by 2012, the corresponding figure was 31.7%, despite the fact that a medical indication was present in less than 10% of all cases. This development may perhaps be explained by an increasing tendency toward risk avoidance, by risk-adapted obstetric practice, and increasing media attention. The intraoperative and postoperative risks of cesarean section must be considered, along with complications potentially affecting subsequent pregnancies. Conclusion: Scientific advances, social and cultural changes, and medicolegal considerations seem to be the main reasons for the increased acceptibility of cesarean sections. Cesarean section is, however, associated with increased risks to both mother and child. It should only be performed when it is clearly advantageous.
Ελα γραψε τωρα και για τα υπερ του τοκετου στο σπιτι.... Μην ντρεπεσε!!!!!!
Έχετε βέβαια δίκιο ότι είπα ότι δεν θα ξαναασχοληθώ, και αυτή τη φορά σας υπόσχομαι ότι θα το κάνω. Έχω όμως το κουσούρι να απαντώ στις προκλήσεις, όσο γελοίες και αν είναι, γι' αυτό θα σας πω πρώτα δύο πραγματάκια. Πρώτον, η λέξη επιχειρήματα δεν σημαίνει προσβολές και προσωπικές επιθέσεις. Αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει αυτή η λέξη, μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας. Αν είχατε ελάχιστη λογική και κρίση θα καταλαβαίνατε ότι κάποιος που συζητά με επιχειρήματα δεν έχει κοινό τόπο με κάποιον που τον βρίζει γιατί δεν έχει τι να του απαντήσει (και μετά τον κατηγορεί ότι δεν έχει επιχειρήματα ή δεν έχει τι να πει!!! Καλό ε???). Επίσης, το σχόλιό μου δημοσιεύτηκε δύο φορές διότι δεν το είδα να δημοσιεύεται και σκέφτηκα ότι η διαχείριση δεν είχε σκοπό να το δημοσιεύσει. Τελικά έκανα λάθος. Διαβάζοντας μάλιστα και μερικά κείμενά της είδα ότι δεν έχει καμία σχέση με κυρίες όπως οι προλαλίσασες, οπότε τελικά δημοσιεύει οποιοδήποτε σχόλιο, και έτσι είναι φανερό τι είδους άνθρωποι έχουν τι είδους απόψεις, όπως είπα πριν. Δεν θα επιχειρηματολογήσω για το οφθαλμοφανές ότι σχεδόν όλες γεννάνε με καισαρική, μία συζήτηση με τις γνωστές και τις φίλες σας είναι αρκετή για να πείσει κάθε έναν που ίσως έχει την επιθυμία να ανοίξει τα μάτια του και να δει αυτό είναι κάτω από τη μύτη του. Δεν είμαι νευριασμένη, είμαι όμως βαθύτατα λυπημένη συνειδητοποιώντας ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες τέτοιου είδους που γίνονται μητέρες, ανατρέφουν τους αυριανούς ανθρώπους... και μετά οι λίγοι άνθρωποι που έχουν απομείνει σε αυτή τη χώρα αναρωτιούνται γιατί πάει κατά διαόλου!
Όταν δεν έχουμε τι να πούμε αρχίζουμε τις αξιοθρήνητες προσωπικές επιθέσεις. Καλό είναι αυτό, γιατί κάθε άνθρωπος που τυχόν θα μπει και θα διαβάσει αυτά που γράφονται εδώ θα δει ξεκάθαρα τι είδους άνθρωποι είναι υπέρ της μίας άποψης και τι είδους άνθρωποι υπέρ της άλλης. Και είστε και μητέρες, τρομάρα σας. Πραγματικά ντρέπομαι και λυπάμαι. Επίσης κόφτε το τροπάρι ότι κάποια προτιμάει να της πεθάνει το παιδί της παρά να κάνει καισαρική. Από αυτό μέχρι το να υποστηρίζει κανείς τον φυσιολογικό τοκετό σε μία χώρα που σχεδόν όλες οι γυναίκες γεννάνε με καισαρική υπάρχει απόσταση. Άντε μπράβο. Η γελοιότητα και ο αυτοεξεφτελισμός έχει και τα όρια του, κυρίες μου, αλλά εσείς θέλετε σώνει και ντε να μπείτε στο βιβλίο γκίνες.
Κα Αλικη, χθες δεν μας γραφατε, κατω απο το αρθρο της κας Αννας , οτι το επιπεδο της ιστοσελιδας ειναι αθλιο και δεν προκειται να ξανασυμμετασχετε ; Εισασταν μαλιστα και εμφανως ταραγμενη, γιατι γραφατε το ιδιο σχολιο δυο φορες, και μαλιστα με τροπο που να μην καταλαβαινει κανεις σε ποιον το απευθυνατε ( με οδηγιες για ψυχιατρους και τετοια..) Γιατι αναθεωρησατε τοσο γρηγορα και μας ξανακαταδεχτηκατε; Δυο σχολια σας διαβαζω σημερα, ενα εδω και ενα κατω απο το παλαιο αρθρο με το κοροιδο. Κατι σας ειπα, αλλα δεν με ακουσατε, και συνεχιζετε: Η χωρα που ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ γεννανε με καισαρικη!....... Δεν πατε για κανενα μπανιο καλυτερα;
Χαχαχαχ Αλικη στερεψαμε απο επιχειρηματα και νευριασαμε????? Λογικο!!!!! Αυτα εχει η παπαγαλια ομως, μπλα μπλα μπλα αλλα οταν ερθει η ωρα των ερωτησεων αδιαβαστος ο μαθητης.
Αλικη, αντιλαμβανομαι πληρως την αναγκη σου για προβολη του εγω σου. Δεν σε αδικω...εχω γνωρισει κοπελες σαν εσενα. Εγω λοιπον επελεξα καισαρικη γιατι το παιδι μου και εγω θα πεθαιναμε ...Επελεξα να δω το παιδί μου να γεννιέται με καισαρική παρα να το γεννησω νεκρο. Εσυ εκανες υποθετω εκανες της δικες σου επιλογες βασει ερευνων και μελετών. Ας σοβαρευτουμε λιγο....
Ενώ αν ο γιατρός σου σου πει έλα να κάνουμε καισαρική γιατί έχεις ελιά στο μάγουλο, αλλιώς θα σου πεθάνει το παιδί, χωρίς έρευνες και χωρίς κανένα επιχείρημα, απλά με την επίκληση στην αυθεντία (κι ότι αυτά είναι ψευτοέρευνες, σας πληροφορώ ότι είναι εγκυρότατες έρευνες, για τις οποίες δυστυχώς κανένας επαγγελματίας δε φροντίζει να ενημερώσει το ευρύ κοινό), θα πας ντουγρού. Δεν ξέρω ποιος είναι θύμα και ποιος δεν είναι, αλλά λάβε υπ' όψιν σου ότι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι, ακόμα κι αν πέσουν θύματα, αυτό συμβαίνει μόνο μία φορά.
Αν ο μεγαλύτερος φόβος σας είναι ένα νεκρό μωρό, τότε και η αναίτια καισαρική θα ήταν ο φόβος σας αν γνωρίζατε ότι η καισαρική τετραπλασιάζει την πιθανότητα να πεθάνει ένα μωρό, (μεγαλύτερη πιθανότητα ασφυξίας, υπογλυκαιμίας και άλλων σοβαρών προβλημάτων στο νεογνό), κι επίσης μπορεί να αυξήσει τη νοσηρότητα κυρίως στο νεογνό, αλλά και αργότερα στη ζωή του παιδιού(μαθησιακά προβλήματα σε παιδιά που γεννήθηκαν με προγραμματισμένη καισαρική πριν τις 38 εβδομάδες). Τέλος, κατά την γέννηση με καισαρική το έντερο του μωρού δεν αποικίζεται με την χλωρίδα του κόλπου της μητέρας αλλά με μικρόβια του νοσοκομείου, πράγμα το οποίο συνδέεται αφενός με περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσει το παιδί αλλεργίες και άσθμα, και αφετέρου υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάζει την μετέπειτα συναισθηματική κατάσταση του παιδιού, μέσω της ενδοκρινολογικής σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στο έντερο και στον εγκέφαλο. Όταν είναι απολύτως απαραίτητη μπορεί να σώσει ζωές, (πράγμα που δεν συμβαίνει στη χώρα μας, όπου πάνω από το 80% των γυναικών φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους με καισαρική τομή), αλλά δεν είναι για χόρταση. Αυτό ήθελα να πω λέγοντας ότι ο ''εφιάλτης'' δεν είναι η καισαρική αλλά η αναίτια καισαρική. Να τονίσω τέλος ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν κάτι από αυτά που ανέφερα παραπάνω, κι όχι ότι σώνει και ντε θα τους συμβεί κάτι κακό, ή ότι δεν είναι αρκετά καλά όσα τα άλλα, ή ότι η μητέρες τους δεν είναι αρκετά μητέρες, ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο τραγελαφικό τυχαίνει να κυκλοφορεί κατά καιρούς στο διαδίκτυο.
Απο τον τροπο που μιλας ειναι ξεκαθαρο οτι εισαι θυμα της νεας μοδας και των διαφορων ψευτοερευνων!!!!! Οτι διαβαζετε στο διαδυκτιο να το φιλτραρετε πρωτα....
Κα Αλικη, ελεος κοπελα μου! Ειστε γιατρος; Αν οχι, σταματηστε να γελοιοποιειστε. Μην κουραζετε το μυαλουδακι σας με ιατρικα θεματα γιατι δεν ειστε σε θεση να τα κρινετε, αλλα το πολυ- πολυ να αναμασατε διαφορες πληροφοριες, τις οποιες ομως δεν μπορειτε να αξιολογησετε. Εσεις βεβαια μπορει να νομιζετε οτι μπορειτε, αλλα αυτο, οπως σας εγραψαν και αλλοι , ειναι χαρακτηριστικο των ημιμαθων.( Και σεις δεν ειστε καν αυτο. Αυτο το 80%, μα πού το βρηκατε;) Λιγη σοβαροτητα επιβαλλεται οταν γραφει κανεις δημοσια, εστω και ανωνυμα.
Ο χειρότερος εφιάλτης είναι να πάθει κάτι το παιδι σου.. και όχι η αν αιτία καισαρική. .. Ας μιλήσουμε εμείς που κόντεψαμε να χάσουμε τα παιδιά μας σε αυτό το άρθρο. ...
Ο χειρότερος εφιάλτης δεν είναι η καισαρική. Είναι η αναίτια καισαρική.
Ο χειροτερος εφιαλτης ειναι ενα ΝΕΚΡΟ μωρο...σας περασε ποτε αυτο απο το μυαλο η' τα θεωρειτε ολα δεδομενα?????
Σωστο, αλλα εισαι λιγο εκτος θεματος.