Μια εύκολη συνταγή για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό ή οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας λαχταρίσετε μια τέτοια νοστιμιά!
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Υλικά (για 4-6 άτομα)
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και μαγειρέψτε τα περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, ώσπου να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέστε τα ρεβύθια, την πάπρικα και το κύμινο και μαγειρέψτε τα για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέστε τα κονκασέ και σιγοβράστε τα όλα μειώνοντας τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Ανακατεύετε ανά διαστήματα ώσπου να δέσει η σάλτσα, για περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε. Τρίψτε από πάνω φέτα. Σπάστε τα αβγά πάνω από το σκεύος ένα-ένα τη φορά, σε απόσταση μεταξύ τους. Μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο και ψήστε το φαγητό για 5 έως 8 λεπτά, έτσι ώστε να δέσει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι ακόμη μελάτος. Στολίστε με μαϊντανό και κόλιαντρο και σερβίρετε με πίτα.
Καλή όρεξη!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο