1 φλιτζάνι ρεβίθια μουλιασμένα για 12 ώρες
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προεραιτικά)
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
½ κιλό ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
4 κ.σ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.γ. αλάτι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια
Πράσινες ελιές
Φύλλα ρόκας
Στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα ρίχνετε στον κάδο του μπέλντερ. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, το αλάτι τις πάπρικες, το σκόρδο και το κύμινο και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Βάζετε το μείγμα από τα ρεβίθια σε ένα μπολ, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τόσο αλεύρι ώστε το μείγμα να γίνει μια μπάλα και αν μην κολλά στα χέρια σας. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη, και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια σαν κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει καλά ρίχνετε τα φαλάφελ και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα αφήνετε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Φτιάχνετε το χούμους. Βάζετε στο μπλέντερ, τα ρεβίθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια φίνα κρέμα. Αν δείτε πως η κρέμα είναι πολύ πηχτή και δεν αλέθετε εύκολα, προσθέτετε λίγο από το ζωμό μέσα στον οποίο έβρασαν τα ρεβίθια, κουταλιά – κουταλιά όμως για να μην αραιώσει πολύ το μείγμα.
Βάζετε σε μια πιατέλα το χούμους το πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανο, και λίγες πράσινες ελιές. Αραδιάζετε λίγα φύλλα ρόκας και τοποθετείτε πάνω τα φαλάφελ.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο