Η κλασική ελληνική φασολάδα σε μια πιο πλούσια εκδοχή
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ψιλά φασόλια, μουλιασμένα για 8 ώρες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κυβάκια
2 μικρά καρότα, κομμένα σε κυβάκια
½ μέτρια σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια
1 φλιτζάνι αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
½ κονσέρβα ντοματίνια κονκασέ
1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Βράζετε τα φασόλια σε ένα λίτρο ζεστό νερό για 20 λεπτά. Πετάτε το πρώτο νερό και τα σουρώνετε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, την πατάτα, τον αρακά και το καρότο, ίσα να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε τα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα, και ένα λίτρο ζεστό νερό, να σκεπάσει καλά τα υλικά και να τα ξεπερνά κατά 2-3 δάχτυλα.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό καθώς και το αλάτι (όχι νωρίτερα, για να μη σκληρύνουν τα φασόλια) και βράζετε για άλλα 40 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή με φέτες ζεστό ψωμί.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε τη φασολάδα χωρίς ντομάτα και να προσθέσετε και λίγα ψιλοκομμένα μυρώνια και καυκαλίθρες και λίγο χυμό λεμονιού.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο