Σας αρέσουν οι λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο; Πάμε να τους φτιάξουμε μαζί βήμα βήμα! Είναι πιο εύκολοι απ’ ότι φαίνονται!
1 μεγάλο λάχανο
750γρ κιμά
3 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασέ
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
Μαιντανό
Ανηθο
Αλάτι-πιπέρι
2 δόσεις αυγολέμονο κρέμα (συνταγή θα βρείτε εδώ)
Κόβουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι το κοτσάνι απο το λάχανο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να ζεματιστεί για να μαλακώσουν τα φύλλα του
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τον κιμά,το κρεμμύδι,τον μαιντανό,τον άνηθο,το ρύζι,αλάτι και πιπέρι
Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου βάζουμε λίγο κιμά και τα τυλίγουμε σε ρολάκια
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο λίγα φύλλα απο το λάχανο και απο πάνω βάζουμε σε σειρές τους λαχανοντολμάδες
Προσθέτουμε λάδι και νερό,βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα πάνω στους ντολμάδες και σιγοβράζουμε
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε ελαφρά για να πάει παντού
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Το έχω κάνει αυτο σχεδόν, μια φορά πριν 2-3 χρονια, με κλασικό αυγολέμονο... ενα 3 ωρο στην κουζίνα, αλλά αξίζει τον κόπο... τώρα με την ΚΡΕΜΑ αυγολέμνο τσίμπησα πάλι. Για πες μου όμως, δεν θυμάμαι, πόσο νερό βάζεις στην κατσαρόλα για να βράσουν χωρίς να λασπώσουν?