Παραδοσιακή συνταγή με προέλευση την Πρέβεζα, που οι ντόπιοι απολαμβάνουν τις γαρίδες μαγειρεμένες με κολοκυθάκια και πατάτες. Οι γαρίδες και οι καραβίδες Αμβρακικού έχουν μια ιδιαίτερη νοστιμιά και θεωρούνται μοναδικές
½ κιλό γαρίδες μεγάλες ή καραβίδες
3 κολοκυθάκια
3 πατάτες
3 μικρά κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
3 μέτριες ντομάτες
½ ματσάκι μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και τον μαϊντανό. Κόβετε σε χοντρές φέτες τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Προσθέτετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζετε το μείγμα για 15 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνετε τις γαρίδες και τις αφήνετε να βράσουν με όλα τα υπόλοιπα υλικά για 8 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να εμπλουτίσετε το φαγητό και με άλλα λαχανικά όπως σελινόριζα, που του ταιριάζει πολύ.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο