Αυτά τα σοκολατένια γεμιστά μπισκότα είναι πειρασμός για μικρούς και μεγάλους. Και ο πειρασμός αυτός παντρεύεται με ζαχαρούχο γάλα και μετατρέπεται σε ένα λαχταριστό παγωτό
1 κουτί γάλα εβαπορέ (παγωμένο για 3 ώρες στο ψυγείο)
1 κουτί φυτική σαντιγί (παγωμένη για 3 ώρες στο ψυγείο)
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα (παγωμένο για 3 ώρες στο ψυγείο)
1 βανίλια σε σκόνη
4 κρόκους αυγών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι oreo μπισκότα, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, τη βανίλια, τους κρόκους και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τη φυτική σαντιγί και την χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το παγωμένο εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων με τη σαντιγί και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά.
Αδειάζετε το μείγμα του παγωτό σε ένα μεταλλικό μακρόστενο μπολ το καλύπτετε με μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μπισκότα Oreo, και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά. Τοποθετείτε πάλι το σκεύος, σκεπασμένο με μεμβράνη στην κατάψυξη για ακόμα 1 ώρα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία του χτυπήματος και του παγώματος για ακόμα 4 φορές, ώστε το παγωτό σας να γίνει αφράτο, χωρίς κρυστάλλους.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε αντί για μπισκότα oreo να χρησιμοποιήσετε μπισκότα κανέλας ή βουτύρου.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο