1 κιλό παντζάρια πλυμένα, μόνο οι βολβοί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
2 κλαδάκια θυμάρι
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
Σε ένα ταψί ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα παντζάρια αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε ώστε καλυφθούν παντού τα παντζάρια. Προσθέτετε τα βότανα, το σκόρδο και ¼ φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα παντζάρια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με 1 ώρα και 10 λεπτά. Τα παντζάρια είναι έτοιμα όταν τα τρυπάτε με ένα πιρούνι και αυτό γλιστρά εύκολα.
Τα αποσύρετε από το φούρνο, τα αφήνετε να σταθούν για λίγο ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε και τα ξεφλουδίζετε. Τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Ένας εύκολος τρόπος να τα ξεφλουδίσετε είναι τα σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Υπέροχη συνταγή!!!!!!