Ξεχάστε ότι ξέρατε για τις πατατούλες φούρνου. Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει διότι ο συνδυασμός των αρωματικών με το κρασί και το βούτυρο, εκτοξεύει τη γεύση της πατάτας στα ύψη
1 κιλό πατάτες μικρές
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδα ψιλοκομμένα
2 φλ. ζωμό από κοτόπουλο η νερό
2 κ.σ. βούτυρο
1κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 κ.σ. κόλιανδρο σπασμένο
Ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο .Μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο, ρίχνετε τα φύλλα δάφνης. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζετε μαζί με την φλούδα στο τηγάνι. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε τον ζωμό κοτόπουλου.
Κλείνετε το σκεύος με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 25’. Στα τελευταία 10΄προσθέτετε τον κόλιανδρο σπασμένο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 10’ ακόμη με ανοιχτό καπάκι του σκεύους, μέχρι να χυλώσει και να δέσει η σάλτσα.
ΧΡΗΣΙΜΟ:
Ιδανικός συνδυασμός για αυτό το πιάτο είναι κρέας , ειδικά ψητό φούρνου η κατσαρόλας.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο