Ένα πιάτο όπου κάθε γεύση έχει τη δικιά της δυναμική. Το ρύζι μπορείτε να επιλέξετε να είναι αμερικάνικού τύπου, ώστε να έχετε σπυρωτό πιλάφι, ή καρολίνα για πιο χυλωμένο αποτέλεσμα
1½ κιλό μύδια καθαρισμένα
2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
8 φλιτζ. τσαγ. νερό
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
2 κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό
2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι Καρολίνα
Αλάτι
πιπέρι
1.Ξεπλένετε καλά τα μύδια, τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα και τα αχνίζετε για 2’ σε ½ φλιτζ. νερό και τον χυμό λεμονιού.
2.Προσθέτετε στην κατσαρόλα το σκόρδο , την καυτερή πιπεριά ,το βούτυρο και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ½ φλιτζ. νερό.
3. Σιγοβράζετε για 5΄και ρίχνετε το υπόλοιπο νερό και το αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει ,προσθέτετε το ρύζι στην κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για 15΄-20΄
4. Αποσύρετε και σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα την κατσαρόλα για 5’-10’ έως ότου χυλώσει
Σερβίρετε το πιλάφι ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μπορείτε φυσικά να ετοιμάσετε το μυδοπίλαφο με ολόκληρα μύδια στο κέλυφος. Πλένετε πολύ καλά τα μύδια, τα αχνίζετε για 2΄-3΄με τα κελύφη και τα βάζετε στη συνέχεια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν και καθαρίζετε το μισό κέλυφος από τα υπόλοιπα. Τα κρατάτε ξεχωριστά και τα προσθέτετε στο πιλάφι 5΄πριν το αποσύρετε από τη φωτιά.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο