Ένας πρωτότυπος τρόπος να βάλεις αυτή την πλούσια πηγή σιδήρου και πρωτείνης πιο συχνά στη διατροφή σου: λαχταριστοί φακοκεφτέδες με δροσερή σως πέστο βασιλικού. Και τα βραδινά σου μετρατρέπονται σε μαγεία!
1 κούπα φακές
½ κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδες, κομμένες σε μικρά κομμάτια 3κτλ σούπας ελαιόλαδο
2κτλ σούπας πελτέ ντομάτας
1/3 κούπας βρώμη
1 κτλ γλυκού πάπρικα
1/8κτλ πιπέρι καγιέν
Λίγο αλάτι
Μια χούφτα βασιλικό
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 λάιμ
Λίγα καρύδια
Ξεπλένεις τις φακές και τις βράζεις σε κατσαρόλα με περίπου 2.5 κούπες νερό για 15 λπετά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Στραγγίζεις καλά και τις αφήνεις να κρυώσουν.
Με ένα πηρούνι αλέθεις τις φακές τόσο ώστε να πολτοποιηθούν αλλά κάποιες να διατηρούν την αρχική τους μορφή. Τις βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντας με το πηρούνι. Παγώνεις στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Παράλληλα προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνεις σε ένα πιρέξ λαδόκολα και λίγο ελαιόλαδο. Πλάθεις τη ζύμη σε κεφτεδάκια και ψήνεις για περίπου 40 λεπτά. Περίπου στο μέσο του χρόνου, γύρισε τα κεφτεδάκια και από την άλλη μεριά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ανακατεύεις όλα τα υλικά για της σώς σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και τοποθετείς σε ένα μικρό μπολάκι για να βουτάς τους φακοκεφτέδες.
Η Κορίνα Καραδήμου είναι σπουδάστρια Διατροφικής Θεραπευτικής (Nutritional Therapist) στο College of Naturopathic medicine στο Λονδίνο. Υπέρμαχος της Ιπποκρατείου διατροφής που βασίζεται στη κατανάλωση ζωντανών, πλήρων, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα βότανα, έχει βαλθεί να απόδειξει μέσα απο το blog της www.thesauchalife.com και τη σελίδα της στο Facebook ότι η υγεινή διατροφή μπορεί να είναι εύκολη, γρήγορη και εξαιρετικά νόστιμη.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο