2 φλιτζ.τσαγ. πεπόνι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 βανίλιες κομμένες στα τέσσερα
1 φλιτζ.τσαγ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα
1 φλιτζ.τσαγ. ανανά φρέσκο ή κονσερβοποιημένο (σε κύβους)
½ φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι στραγγιστό
¼ φλιτζ.τσαγ. μαγιονέζα lith
3 κουτ.σουπ. μέλι θυμαρίσιο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
½ κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και την κανέλα στον κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάτε για να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, βάζετε τη σος σε ένα μικρό μπολ, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τα φρούτα. Ανακατεύετε απαλά το μείγμα των φρούτων. Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε στο ψυγείο για 20’ να δροσίσει.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα φρούτα σας αρέσουν και το καλοκαίρι να την εμπλουτίσετε με σταφύλια και καρπούζι.
Επίσης, στο μπλέντερ μην βάλετε από την αρχή το ξύσμα λεμονιού γιατί θα πικρίσει τη σος σας.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο