Η πιο περίεργη ελληνική μαγειρίτσα που έχετε δοκιμάσει, με στιβαρή γεύση που ταιριάζει απίστευτα με το δροσερό γιαούρτι
1 συκώτι αρνίσιο μαζί με το πνευμόνι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
2 – 3 φλιτζάνια κοτόπουλο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
1. Κόβετε τα συκωτάκια και το πνευμόνι σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό για 15 λεπτά.
2. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τα συκωτάκια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον ζωμό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε την πολτοποιημένη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο της μαγειρίτσας σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
4. Σερβίρετε την μαγειρίτσα ζεστή και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε με κουταλιά γιαούρτι.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Δοκιμάστε μαζί με τα κρεμμυδάκια να βάλετε και λίγο ψιλοκομμένο λάπαθο όπως κάνουν στην Λάρισα
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο