1 κιλό χοιρινό για τηγανιά από λαιμό ή σπάλα
4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
½ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 2 λεπτά. Περιχύνετε με το μέλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά. Σβήνετε με το μπαλσάμικο ξίδι και αφήνετε τα κρεμμύδια να σοταριστούν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν. Μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά τις μπουκιές από το κρέας μέχρι να ροδίσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνετε την τηγανιά να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Έπειτα ρίχνετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Στο τέλος ρίχνετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε έτσι ώστε να γλασάρει το κρέας. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Μπορείτε να το φτιάξετε και με χοιρινή πάνσετα ή χοιρινά λουκάνικα.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο