Πόσες φορές έχετε αντιμετωπίσει το δίλημμα «Παγωτό ή Σορμπέ;»; Εμείς πάντως πολλές! Είναι που και τα δύο έχουν ιδιαίτερη γεύση, μάς δροσίζουν και δε μπορούμε να τους αντισταθούμε. Γιατί όμως αξίζει την επόμενη φορά να σκεφτούμε καλά πριν απορρίψουμε την επιλογή ενός σορμπέ;
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το σορμπέ δεν είναι παγωτό. Παρασκευάζεται από την πούλπα των φρούτων, δηλαδή από τη σάρκα τους και έχει επίσης αρκετή ζάχαρη.
Συγκριτικά με τα παγωτά προσφέρουν περισσότερη ενέργεια, αφού διατηρούν πιο πολύ τα φυσικά, θρεπτικά συστατικά και δεν περιέχουν λιπαρά. Ειδικά εάν τα φτιάξουμε στο σπίτι, με την κατάλληλη συνταγή, είναι πολύ πιο υγιεινά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Προτιμήστε να απολαύσετε ένα σορμπέ ως επιδόρπιο ή ακόμη και ως σνακ μεταξύ των τριών κύριων γευμάτων. Σε καμία περίπτωση φυσικά μην αντικαταστήσετε τα φρούτα με το σορμπέ. Το τελευταίο πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, αφού περιέχει αρκετή ζάχαρη.
Ο Θαλής Παναγιώτου σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία ενώ κατέχει τον τίτλο του Nutrition Specialist. Mε σπουδές και στον τομέα της Φυσικής Αγωγής ο Θαλής Παναγιώτου έχει ειδικότητα στο Personal Training και τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.
Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην Δασκαρόλη 67 (Γλυφάδα – 210 9960989)
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο