Απίστευτα εύκολο και γρήγορο κέικ καρότου με μοναδική νοστιμιά, χωρίς μίξερ
¼ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. καρότα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 αυγά
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα μύγδαλα και τα τρίβετε πολύ ψιλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα καρότα και τα τρίβετε πολύ ψιλά και αυτά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνετε το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αλεύρι που έχετε αναμίξει με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Τέλος ρίχνετε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα του κέικ σε ένα βουτυρωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ 30εκ. και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το νερό και το λικέρ μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και σερβίρετε.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο και τζίντζερ τριμμένο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο