Πλούσια γεύση γιαουρτιού με το άρωμα της φράουλας να πρωταγωνιστεί!
1 ½ φλιτζάνι φρέσκες φράουλες ή 1 φλιτζάνι χυμό φράουλας
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό (10 % λιπαρά)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35 % λιπαρά)
2 κ.σούπας. ζάχαρη άχνη
4-5 χωνάκια παγωτού έτοιμα
Πλένετε τις φράουλες και τις στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Τοποθετείτε μια λεπτή σήτα επάνω σε ένα καθαρό μπολ και περνάτε τον πολτό από τις φράουλες. Πιέζετε καλά με μια σπάτουλα, ώστε να πάρετε τον χυμό τους. Προσθέτετε στο μπολ το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη αφού την κοσκινίσετε. Ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στη συνέχεια αδειάζετε το παγωτό γιαούρτι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το βάζετε το στην κατάψυξη.
Βγάζετε το παγωτό γιαούρτι από την κατάψυξη και με την βοήθεια ενός σκουπ παγωτού γεμίζετε τα χωνάκια και σερβίρετε.
Με την ίδια ακριβώς μέθοδο μπορείτε να φτιάξετε παγωτό με βερίκοκα
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο