1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένo
1 κιλό μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες από το κέλυφος τους
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκ. πάστα Hot Chili
1 κουτ.γλυκ. καπνιστή πάπρικα
1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες
2 κουτ. σουπ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
1/4 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την πάστα τσίλι, την πάπρικα και το πιπέρι. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 και μέχρι 4 ώρες.
2. Σε μια πιατέλα , τοποθετήστε μια γραμμή από στρογγυλές φέτες πορτοκαλιού και αφήστε την στην άκρη.
3. Καλύψτε το κάτω μέρος της σχάρας του τηγανιού ή της κατσαρόλας ομοιόμορφα με το χοντρό αλάτι. Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ζεστάνετε για λίγα λεπτά- το αλάτι μπορεί να αναπηδήσει όσο ζεσταίνεται. Βάλτε τις γαρίδες πάνω στο αλάτι σε μονή σειρά και ψήστε για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
4. Όταν είναι έτοιμες, τις μεταφέρεται στην προετοιμασμένη πιατέλα και αφαιρείτε τυχόν περίσσευμα αλατιού.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να τις σερβίρετε με ένα μακρύκκοκο basmati ατμού με μυρωδικά.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο