2 1/2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1 ξύλο κανέλας
1/2 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
6 κρόκους αυγών
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
Ρίχνετε το γάλα, την κανέλα και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρουν βράση αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους με ½ φλιτζάνι ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν.
Αφαιρείτε το ξύλο κανέλας από το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Σιγοβράζετε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
Μοιράζετε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα μπολάκια τα καλύπτετε με μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζετε τα μπολάκια από το ψυγείο τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και καίτε την επιφάνειά της με το ειδικό εργαλείο για κρέμα καταλάνα ή με το φλόγιστο για να καραμελώσει η ζάχαρη.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Εναλλακτικά μπορείτε να κάψετε την καραμέλα στο γκριλ του φούρνου.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο