3 αυγά, χωρισμένα (οι κρόκοι από τα ασπράδια)
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
225 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο πολύ μαλακό ανάλατο
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζ. τσαγ. μπισκότα κανέλας
3 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
2 κ.σ. σοκολάτα τριμμένη 55% περιεκτικότητα
6-8 φράουλες
6-8 μπισκότα κανέλας
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τους κρόκους και τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ τοποθετείτε το μασκαρπόνε και το σπάτε με ένα πιρούνι για να αποκτήσει ομοιογενεί κρεμμώδη υφή και στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με τα αυγά.
Σε ένα άλλο μπολ, τοποθετείτε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με τους κρόκους και το μασκαρπόνε. Και ξαναχτυπάτε για 5-6 λεπτά.
Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπολ και ρίχνετε το κονιάκ έτσι ώστε να βραχούν και φτιάχνετε ένα χοντροκομμένο κραμπλ. Προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το κραμπλ στον πάτο του κάθε ποτηριού (6 ποτήρια κοκτέιλ θα χρειαστείτε).
Αδειάστε τη κρέμα από το μασκαρπόνε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια χοντρή μύτη μπροστά και τη τοποθετείτε κυκλικά πάνω από το κραμπλ. Πασπαλίζετε με σκόνη κακάο από πάνω και με τη κουβερτούρα. Γαρνίρετε με μία φράουλα την τριμμένη σοκολάτα και το μπισκότο κανέλας.
Αν θέλετε να αποφύγετε το ωμό αυγό, μπορείτε να προμηθευτείτε παστεριωμένο από τα ειδικά καταστήματα προϊόντων ζαχαροπλαστικής.
Αντικαταστήστε τα μπισκότα κανέλας με αμαρέττι (που έχουν γεύση αμυγδάλου)
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο