Στο Σάλτσμπουργκ βρήκα και αγόρασα ένα βιβλίο με 50 συνταγές μπισκότων και κουλουρακίων (το οποίο κόστιζε 6.99 και είχε μαζί και μία φόρμα για να κόβεις με τη μία 50 μπισκότα σε διάφορα σχέδια, τέλεια!!). Στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία κάθε χρόνο τέτοια εποχή (από το Νοέμβριο κιόλας, μην σας πω), σε κάθε σπίτι φουρνίζονται λογής λογής μπισκότα σε μικρό μέγεθος και σε διαφορετικές γεύσεις. Ονομάζονται Plätzchen! Τα βάζουν σε όμορφα σακουλάκια ή ωραίες συσκευασίες και τα δωρίζουν! Είναι μπισκότα της μίας μπουκιάς!
Σήμερα θα σας γράψω τη συνταγή για τα μίνι γεμιστά μπισκοτάκια με σοκολάτα!
YΛΙΚΑ:
Για τα μπισκότα:
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια τριμμένα αμύγδαλα (σε σκόνη, έτσι;)
100 γραμμάρια άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κακάο
2 κρόκοι αβγών
150 γραμμάρια βούτυρο
Για τη γέμιση:
150 γραμμάρια κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
ξύσμα φλούδας από μισό πορτοκάλι
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, την άχνη, το αλάτι και το κακάο. Ανοίγουμε μια «τρύπα» στη μέση και ρίχνουμε τους δύο κρόκους. Στη συνέχεια αραδιάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια (θερμοκρασία δωματίου, ok;)
Aνακατεύουμε με γρήγορες και δυνατές κινήσεις με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι (αν δεν ενώνεται όλο, προσθέστε λίγο βούτυρο ακόμα, ενώ αν κολλάει, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα).
Χωρίστε το ζυμάρι σε δύο μπάλες, τυλίξτε τις σε σελοφάν και αφήστε τις στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε το ζυμάρι σας σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε το σε πάχος 4 mm και κόψτε σχήματα με κουπ πατ (επειδή θα κάνουμε γεμιστά μπισκότα, βγάλτε το κάθε σχήμα σε ζυγό αριθμό).
Βάλτε τα μπισκότα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και βάλτε τα στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά. Προσοχή, μην τα αφήσετε περισσότερη ώρα γιατί θα αρπάξουν και θα σας «καούν»
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βράστε για πολύ λίγο την κρέμα γάλακτος και ρίξτε την στην κουβερτούρα αζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε πολύ καλά. Απομακρύνετε από το μάτι και ανακατέψτε μέχρι να σφίξει και να κρυώσει αρκετά.
Αλείψτε τα μισά μπισκοτάκια με τη σοκολάτα και καλύψτε τα με το… άλλο τους μισό.
Έτοιμα! Είναι πολύ μιαμ μιαμ!!
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
Τέλεια Ολίβια! μοιάζουν πολύ με τα samples θα τα κάνω!
αχ Ολιβια μου ανοιξες την ορεξη !!!!θελω να τα κανω τωρα αλλα ειμαι πτωμα :( αυτο που βαριεμαι πιο πολυ ειναι να τα κοβω με κουπ πατ ενα ενα! φανταζομαι αυτο που πηρες να κοβει 50 σχεδιακια με τη μια ειναι σωτηρια .θα τα φτιαξω ομως αυριο και θα σου πω εντυπωσεις !!