Η πιο εύκολη λύση για να φτιάξετε γρήγορα μια σάλτσα για τα ζυμαρικά σας με υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
1/2 κουτ.γλυκ. μπούκοβο ή φρέσκο τσίλι ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένες
1. Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε κρεμμύδι και το σοτάρετε για 7 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το μπούκοβο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον τόνο, στραγγισμένο, και τον σπάτε με ένα πιρούνι. Τον προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για ακόμα 5 λεπτά.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σάλτσα με λίγη κάπαρη στραγγισμένη από την άλμη της.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο