Τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης – Συμβουλές για το σπίτι: Πόσες νοικοκυρές έχουν πάει στο σούπερ μάρκετ και έχουν αναρωτηθεί για τα προϊόντα, τα οποία δεν λήγουν ποτέ; Αυτό, διότι επιθυμούν συνήθως να έχουν στα ντουλάπια ή το ψυγείο της κουζίνας τους, τροφές, οι οποίες να αντέχουν στο χρόνο. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από αντίστοιχες τροφές.
1. Μυλόξιδο: Αν αποθηκεύεται σε χώρο που δεν το βλέπει ήλιος τότε δεν χάνει τις ιδιότητες του και δεν θα λήξει ποτέ.
2. Μέλι: Μπορεί να αλλάξει το χρώμα και η υφή του αλλά το μέλι αν είναι κλεισμένο ερμητικά σε βάζο μπορεί να κρατήσει για εκατοντάδες χρόνια.
3. Ρύζι: Το γνωρίζετε ότι σε κατακόμβες στην Αίγυπτο ανακαλύφθηκαν αποθήκες με ρύζι το οποίο μπορούσε να καταναλωθεί; Οπότε είναι σαφές ότι δεν ρύζι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Βέβαια προσοχή γιατί πρέπει να είναι μακρυά από υγρασία.
4. Αλάτι: Όταν διατηρείτε μακριά από υγρασία το αλάτι είναι “Αθάνατο”. Και γιατί όχι αφού είναι θρυμματισμένη πέτρα;
5. Σάλτσα Σόγιας: Αν η φιάλη που περιέχεται μέσα η σάλτσα σόγιας δεν έχει ανοιχτεί ποτέ τότε παραμένει αναλλοίωτη, διαφορετικά αν ανοιχτεί έχει μικρή διάρκεια ζωής.
6. Ζάχαρη: Όπως το μέλι, όταν φυλάσσεται σε ερμητικά σφραγισμένο δοχείο, η λευκή ή η καστανή ζάχαρη, δεν λήγει ποτέ.
7. Ξερά Φασόλια: Αν είναι προφυλαγμένα από παράσιτα τότε τα φασόλια δεν λήγουν ποτέ. Βέβαια μετά από καιρό μπορεί να θέλουν περισσότερο βράσιμο αλλά η διατροφική αξία τους παραμένει η ίδια
8. Σιρόπι Σφένδαμου: Εάν το διατηρήσετε σε κατάψυξη, το σιρόπι σφενδάμου δεν έχει ημερομηνία λήξης.
9. Αλκοολούχα ποτά: Δεν χρειάζεται να βιαστείτε να τελειώσετε αυτό το μπουκαλάκι ουίσκι που ανοίξατε προχτές με τους φίλους σας γιατί το αλκοόλ δεν λήγει ποτέ. Ίσως να χάσει λίγο άρωμα αλλά η δύναμη του παραμένει αμετάβλητη.
πηγή www.enimerotiko.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο