Απλό εύκολο και γρήγορο αυτό το φαγητό είναι ίσως η καλύτερη λύση για να απολαύετε ένα άπαχο και τρυφερό κομμάτι χοιρινό κρέας .
1 ψαρονέφρι περίπου 1 κιλό
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ½ λεμόνι
2 κ.σ. κάπαρη μουσκεμένη σε νερό για 10 λεπτά
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κόβετε το ψαρονέφρι κατά μήκος και στη μέση ώστε να έχετε 4 κομμάτια. Το αλατοπιπερώνετε και το περνάτε από το αλεύρι να καλυφθεί καλά τινάσσοντας την περιττή ποσότητα.
Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές το ψαρονέφρι. Μόλις πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά να γλασάρει η σάλτσα, συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε την στραγγισμένη κάπαρη και το ξύσμα αφήνετε να πάρουν μία βράση για 2 λεπτά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Εναλλακτικά μπορείτε να κόψετε το ψαρονέφρι κάθετα σε φέτες πάχους 3-4 εκ αν το θέλετε πιο ζουμερό. Επίσης αντί για χοιρινό φτιάξτε το φαγητό αυτό με φιλέτο από κοτόπουλο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο