Ιδανικό για πολλά δροσερά ροφήματα και κοκτέιλ με βάση το λεμόνι ή για να το προσθέσετε στις γρανίτες και τα παγωτά σας, ακόμα και για να το προσφέρετε σαν δώρο
5 ακέρωτα λεμόνια κατά προτίμηση βιολογικά
1 λίτρο βότκα ή οινόπνευμα ποτοποιίας
¾ κιλό ζάχαρη
3 φλιτζάνια βραστό νερό
Αφαιρείτε τη φλούδα από τα λεμόνια, με προσοχή να μην κόψετε καθόλου από τη λευκή ψίχα των λεμονιών, και τις ψιλοκόβετε. Ρίχνετε τις φλούδες λεμονιού σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει καλά και τις περιχύνετε με τη βότκα. Κλείνετε το βάζο και το αφήνετε στην άκρη για μια εβδομάδα, ανακινώντας το βάζο κάθε μέρα.
Μετά από μια εβδομάδα ρίχνετε σε ένα πυρίμαχο μπολ τη ζάχαρη και το βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέτετε τη βότκα και φλούδες ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεγάλο βάζο (3 λίτρων) και το αφήνετε για μία ακόμη εβδομάδα, ανακινώντας το βάζο τακτικά.
Αφού περάσει και η δεύτερη εβδομάδα, ανοίγετε το βάζο, σουρώνετε καλά το ποτό και το μεταφέρετε σε μικρά διακοσμητικά μπουκάλια, προσθέτοντας μερικές λωρίδες φρέσκο ξύσμα λεμονιού σε κάθε μπουκάλι.
Αν θέλετε για πιο γρήγορα μπορείτε να ξύσετε με τον τρίφτη τα λεμόνια, με προσοχή πάντα για να μην ξύσετε και τη λευκή ψίχα των λεμονιών. Σε αυτήν την περίπτωση όμως πρέπει να φιλτράρετε καλά το λιμοντσέλο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο