Αν έχεις στο ψυγείο σου δυό – τρία πράγματα μπορείς πραγματικά να κάνεις να εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα casual πρωινό που τα σπάει
1 φύλλο σφολιάτας
4 αυγά
1 φλιτζάνι κασέρι
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι
Τοποθετείτε το φύλλο σφολάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια το κόβετε στα τέσσερα. Τοποθετείτε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με μια σπάτουλα τα πιέζετε περιμετρικά για να σχηματίσετε ένα πλαίσιο γύρω – γύρω, ώστε να φουσκώσει η σφολιάτα πιο πολύ περιμέτρικά από ότι στο κέντρο και να μην χυθεί το αυγό.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι καλά τη σφολιάτα μέσα από το πλαίσιο που σχηματίσατε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Αποσύρετε τις σφολιάτες από το φούρνο, μοιράζετε από πάνω το κασέρι, σπάτε στο κέντρο κάθε φύλλο 1 αυγό και στις γωνίες του αραδιάζετε τα μισά ντοματίνια (4 σε κάθε φύλλο). Αλατοπιπερώνετε και βάζετε πάλι στο φούρνο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε ζεστά.
Μπορείτε να προσθέσετε και οποιοδήποτε αλλαντικό σας αρέσει ακόμα και λουκάνικο επάνω απο την σφολιάτα.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο