2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
2 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο
2 κ.γ. δυόσμο ξερό
2 αυγά
για το τηγάνισμα
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τα ζυμώνετε με το νερό, σε ομοιογενή και ελαστική ζύμη. Συμπληρώνετε νερό, εάν είναι απαραίτητο.
Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε 1 ώρα καο 30 λεπτά περίπου για να ξεκουραστεί. Τρίβετε το χαλούμι και το ρίχνετε μαζί με τον δυόσμο και τα αυγά σε ένα μπολ. Ανακατεύετε σε σφιχτό μείγμα.
Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πάχους 8×10 εκ. περίπου.
Βάζετε 2 κ.γ. γέμιση σε κάθε κομμάτι και το διπλώνετε σε τρίγωνο.
Τηγανίζετε τα μπουρέκια λίγα λίγα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα.
Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίζουν το επιπλέον λάδι. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα σερβίρετε ζεστά.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο