2 κόκκινα κρεμμύδια
8εκ τζίντζερ
4 γλυκοπατάτες
2 λίτρα νερά ή ζωμό λαχανικών
¼ κούπας σως ταμάρι ή σόγιας
½ κούπα σιρόπι σφενδάμου ή ότι άλλο γλυκαντικό χρησιμοποιείτε
Χυμό από 2 λάιμ
1 κτλ σούπας λάδι καρύδας
Αλατοπίπερο
Λίγες νιφάδες τσίλι για το γαρνίρισμα
Ψιλοκόβεις το κρεμμυδάκι και το τζίντζερ και τσιγαρίζεις σε χαμηλή φωτιά με το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα
Ξεφλουδίζεις τις γλυκοπατάτες, κόβεις σε κυβάκια και προσθέτεις στη κατσαρόλα για περίπου 5 λεπτά
Προσθέτεις το νερό ή το νερό με το ζωμό λαχανικών. Αποφεύγω να χρησιμοποιώ έτοιμους ζωμούς και η συνταγή βγαίνει εξίσου νόστιμη και χωρίς ζωμό λαχανικών αλλά αν εσείς έχετε στο σπίτι και θέλετε να προσθέσετε σίγουρα θα δώσει γεύση. Βράζεις για περίπου 25 λεπτά με το καπάκι κλειστό σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν οι γλυκοπατάτες.
Κλείνεις τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει για 5 λεπτά.
Βάζεις τη σούπα σε μπλέντερ και προσθέτεις το σιρόπι σφενδάμου, το ταμάρι , το λάιμ και το αλατοπίπερο. Αυτό είναι το σημείο που μπορείς να προσαρμόσεις τις αναλογίες για να τη φέρεις στη γεύση που σου αρέσει. Προσωπικά αποφεύγω τη ζάχαρη και γι’ αυτό έβαλα μόνο μια κουταλιά σούπας σιρόπι σφενδάμου, αλλά να τη θέλεις πιο γλυκούτσικη μπορείς να βάλετε όλη τη ποσότητα. Χτυπάς καλά στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να γίνει βελουτέ η σούπα.
Σερβίρεις σε βαθιά πιάτα με λίγες νιφάδες από τσίλι.
Η Κορίνα Καραδήμου είναι σπουδάστρια Διατροφικής Θεραπευτικής (Nutritional Therapist) στο College of Naturopathic medicine στο Λονδίνο. Υπέρμαχος της Ιπποκρατείου διατροφής που βασίζεται στη κατανάλωση ζωντανών, πλήρων, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα βότανα, έχει βαλθεί να απόδειξει μέσα απο το blog της www.thesauchalife.com και τη σελίδα της στο Facebook ότι η υγεινή διατροφή μπορεί να είναι εύκολη, γρήγορη και εξαιρετικά νόστιμη.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο