Το πιο απλό γλύκισμα στον κόσμο μόνο με τέσσερα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, μπανάνες, φύλλο κρούστας, βούτυρο και καστανή ζάχαρη. Θα το λατρέψετε!!!
1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό για το άλειμμα
4 ώριμες μπανάνες
2 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σουπ. φιστίκι Αιγίνης, χωρίς κέλυφος (προαιρετικά)
4 φύλλα κρούστας
Για το σερβίρισμα
παγωτό βανίλια ή σάλτσα σοκολάτας
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρώς το ταψί σας. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στη μέση. Καβουρδίζετε ελαφρώς τα φιστίκια σε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι και έπειτα τα χοντροκόβετε.
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Τυλίγετε κάθε μισή μπανάνα μαζί με το καβουρδισμένο φιστίκι και λίγη ζάχαρη με το μισό φύλλο κρούστας. Διπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγετε σε σχήμα ρολού έτσι ώστε να κρατηθεί η γέμιση μέσα στο φύλλο.
Τοποθετείτε τα ρολά στο ταψί και αλείφετε με βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 8′-10′.
Τέλος, βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φιστίκια και τη ζάχαρη και σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή έτοιμη σος σοκολάτας αν θέλετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε και με μια σος καραμέλας που θα φτιάξετε με: 100 γρ. ζάχαρη καστανή, 2 κ.σ. μέλι, 25 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο και 150 ml κρέμα γάλακτος.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο