Ξεκινήστε με την εισαγωγή φρέσκων τυριών ελληνικής προέλευσης και χαμηλών σε αλάτι, όπως ανθότυρο, ανάλατη μυζήθρα, μανούρι και κατίκι, ως συστατικό κάποιων κυρίως γευμάτων όπου δεν περιέχεται ζωική πρωτεΐνη (κρέας, ψάρι). Μετά τους 12 μήνες ζωής προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα τυριά που είναι πιο πλούσια σε αλάτι, όπως π.χ. την αγαπημένη παραδοσιακή φέτα και τα κίτρινα τυριά.
Το τυρί αποτελεί:
✔️εξαιρετική πηγή ασβεστίου (Ca) και πρωτεΐνών υψηλής βιολογικής αξίας
✔️καλή πηγή βιταμινών: Α, D, Β2 (ριβοφλαβίνη), Β3 (νιασίνη), Β5 (παντοθενικό οξύ), Β12
✔️καλή πηγή μετάλλων: Ca, P, Zn, Se
✔️καλή πηγή λιπαρών: τo 75% των λιπαρών στο τυρί είναι κορεσμένα, όμως το μεγαλύτερο ποσό αυτών είναι ακίνδυνα για την υγεία. Η κάθε μερίδα δίνει περίπου το ¼ της συνολικής χοληστερίνης που χρειαζόμαστε την ημέρα και η οποία είναι απαραίτητη για τον οργανισμό σε φυσιολογικές ποσότητες καθώς, μεταξύ άλλων, συμμετέχει στο σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών, διαφόρων ορμονών και άλλων βιολογικών μορίων.
1 μερίδα τυρί ισοδυναμεί με:
● 2 κ.σ. μαλακό τυρί (50-60γρ. π.χ. ανθότυρο) ή
● 1 κομμάτι σκληρό τυρί μεγέθους σπιρτόκουτου (30γρ. π.χ. φέτα) ή
● 1 φέτα τυρί για τοστ (30γρ. π.χ. κασέρι)
πηγή kosmarikou.gr
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο