1 1/2 φλιτζάνι φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
12 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
3 αυγά
2/3 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
Φτιάχνετε το παντεσπάνι. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτετε, σιγά – σιγά το αλεύρι, που έχετε προηγουμένως κοσκινίσει και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
Στρώνετε ένα ταψί 22×33 εκ. με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζετε στο ταψί το μείγμα για το παντεσπάνι και το απλώνετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει για 5 λεπτά.
Στρώνετε τον πάγκο εργασίας σας με αντιλλητικό χαρτί και το πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη. Ενώ παντεσπάνι είναι ακόμα ζεστό, το αναποδογυρίζετε στον πάγκο και αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί πάνω στο οποίο το ψήσατε. Ξεκινώντας από την πλευρά με την μεγαλύτερη επιφάνεια, ανασηκώνοντας το αντικολλητικό χαρτί τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνετε τυλιγμένο να κρυώσει τελείως.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σαντιγί. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη άχνη ζάχαρη τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, και το μεταφέρετε στο ψυγείο.
Φτιάχνετε το ρολό. Ξεδιπλώνετε απαλά το παντεσπάνι και απλώνετε στην επιφάνειά του με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη σαντιγί, αφήνοντας περιθώριο από τις άκρες περίπου ½ εκατοστό. Στη συνέχεια αραδιάζετε τα βερίκοκα με τη σειρά και τυλίγετε απλά το παντεσπάνι πάλι σε ρολό. Το μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος με την ένωση προς τα κάτω. Πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε στη γέμιση μπορείτε να βάλετε κομπόστα βερίκοκο ή γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα με κομμάτια φρούτου.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο