1 κιλό αλεύρι μαλακό
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 ½ φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
½ φλιτζάνι γιαούρτι
4 αυγά
1 βανίλια
1 κρόκος αυγών (για την επάλειψη)
1 κ.γ. αμμωνία
2 κ.σ. ανθόνερο
Διαλύετε την αμμωνία στο γιαούρτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το χέρι σας ή με το μίξερ, την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτετε τα αυγά και τέλος το γιαούρτι με την αμμωνία, την βανίλια και το ανθόνερο.
Ρίχνετε λίγο – λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακιά και ομοιογενής.
Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια, πλάθετε κάθε κομμάτι σε κορδόνι πάχους 4-5 εκ και τους δίνεται σχήμα πλεξίδας ή κουλουριού, και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί ελαφρά βουτυρωμένο. Τα επαλείφετε με τον κρόκο ενός χτυπημένου αυγού και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μην προσθέσετε περισότερη αμμωνία γιατί θα αποκτήσουν δυσάρεστη μυρωδιά. Επίσης αν δεν σας αρέσει το ανθόνερο παραλείψτε το και χρσιμοποιήστε λίγο ξύσμα λεμονιού.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Τέλεια φαίνονται τα κουλουράκια!!!! Δεν είναι δύσκολη η παρασκευή τους και οι συμβουλές σου στις λεπτομέρειες είναι πολύ χρήσιμες. Σ'ευχαριστούμε πολύ!!!! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!!