Βοηθήστε το παιδί σας να χωρίσει τις εργασίες του σε μικρότερες εργασίες, με βήματα απλά. Αυτό θα δείξει στο παιδί ότι κάθε εργασία έχει αρχή, μέση και τέλος, κάτι που μπορεί να το κάνει να την αισθάνεται λιγότερο απαιτητική και αγχωτική.
Εμψυχώστε το παιδί σας να γράψει τις εργασίες της ημέρας σε ηλεκτρονικό ημερολόγιο ή ατζέντα ημέρας. Στη συνέχεια βοηθήστε το να υπολογίσει πόσος χρόνος χρειάζεται για τη πραγμάτωσή τους. Μπορεί, επίσης, να το βοηθήσει να έχει γραμμένη την ημερομηνία προθεσμίας της κάθε εργασίας στο πάνω μέρος της σελίδας, έτσι ώστε να έχει την αίσθηση του χρόνου.
Η δημιουργία ενός κανονικού προγράμματος μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να μάθει τι να περιμένει ολόκληρη την ημέρα. Χρησιμοποιήστε χρονοδιαγράμματα, εικόνες, ρολόγια και άλλες στρατηγικές διαχείρισης του χρόνου.
Αντιστοιχίστε χρώματα για κάθε σχολικό μάθημα. Για παράδειγμα πράσινοι φάκελοι και τετράδια για τα αγγλικά και μπλε για τα μαθηματικά. Προτείνετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί χρωματιστά στυλό για να καταφέρει να μεταβεί από τον ρόλο του μαθητή στο ρόλο του αυτό – ελεγκτή.
Δείξτε στο παιδί σας πώς να κωδικοποιεί την πληροφορία που διαβάζει δημιουργώντας στο μυαλό του δικές του φράσεις, τραγούδια, ακρωνύμια ή αντιστοιχώντας το σε κινούμενα σχέδια ή ταινίες. Τέτοιου είδους βοηθήματα μνήμης μένουν για πάντα στο μυαλό μας.
Δημιουργήστε ένα συγκεκριμένο χώρο στο σπίτι όπου το παιδί θα μπορεί να δουλέψει χωρίς να μπορεί κάποιος, ή κάτι, να του διακόψει τη συγκέντρωση του. Ο χώρος αυτός προτείνεται να βρίσκεται κοντά στο χώρο που κάθεστε εσείς, προκειμένου να παρέχεται εύκολα βοήθεια όταν αυτό χρειαστεί.
πηγή: brainmeedu.blogspot.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο