Θα σας δείξω πως μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας, την οποία θα αποθηκεύσουμε σε βαζάκια και θα είναι έτοιμη ώστε να την χρησιμοποιήσουμε σε πίτσες, ζυμαρικά, μπιφτέκια, ντιπ κλπ.
– 300 γρ ελαιόλαδο
– 1 κιλό κρεμμύδι
– 3 κιλά ντομάτα
– 8 μεγάλα φύλλα βασιλικού (ο Ιταλικός)
– 1.5 κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
– 3 κοφτές κ.σ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
– 2 κ.σ σκόρδο λιωμένο
1. Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες ώστε να είναι έτοιμες για κόψιμο και τις αφήνουμε στην άκρη.
2. Τοποθετούμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα αλλά δεν ανάβουμε το μάτι ακόμη
3. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στα 4 και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Ανάβουμε το μάτι ώστε να ζεσταθεί το λάδι. Για να βοηθήσουμε το μπλέντερ να δουλέψει, εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Αδειάζουμε το λιωμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά
4. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, καθαρίζουμε το πράσινο μέρος και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το μπλέντερ. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό ώστε να το βοηθήσουμε να δουλέψει πιο εύκολα.
5. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα. Προσοχή, δεν το αδειάζουμε όλο ώστε να μην χρειαστεί να προσθέσουμε άλλο νερό τις επόμενες φορές. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ντομάτες. Δεν γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι πάνω γιατί φουσκώνει και πιτσιλάει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αλάτι, κανέλα και βασιλικό.
4. Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά, χωρίς καπάκι. Μετά από λίγο αρχίζει να πιτσιλάει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Εμένα για την συγκεκριμένη ποσότητα μου πήρε 1 ώρα.
5. Εν τω μεταξύ αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε.
Ονομάζομαι Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Δουλεύω στον τραπεζικό τομέα και είμαι η μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών.
Ο ερχομός του πρώτου μου παιδιού με έκανε να θέλω να προσφέρω στην οικογένειά μου ό,τι το καλύτερο. Αυτό έχει να κάνει και με τη διατροφή, καθώς πάντα ήμουν οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Η μαγειρική υπήρχε στη ζωή μου από πολύ νωρίς. Θυμάμαι πως όταν δοκίμαζα κάτι και μου άρεσε πάντα ρωτούσα «πώς το έκανες;».
Οι συνταγές που παρουσιάζω στο blog μου είναι δικές μου και όχι παραλλαγές άλλων. Στόχος μου εκτός από το εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα, είναι η ορθή χρήση υλικών, ο εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος καθώς και ο σωστός συνδυασμός των τροφικών ομάδων. Τέλος, θεωρώ ότι το φαγητό είναι απόλαυση. Τα υγιεινά φαγητά μπορούν να είναι και πολύ νόστιμα!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο