για το μίγμα
50 γρ λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1 & 1/4 κούπα φαρίνα*
1/2 κ γλ αλάτι
1 κ γλ βανίλια **
1/2 κ γλ κανέλα τριμμένη
1-2 μήλα τριμμένα
για το γαρνίρισμα
μερικές λεπτές φέτες μήλου
μέλι
κανέλα
Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω γάλα, φαρίνα, αλάτι, βανίλια και κανέλα.
Ανακατεύω καλά μ’ έναν αβγοδάρτη και στη συνέχεια προσθέτω το λιωμένο βούτυρο.
Συνεχίζω το ανακάτεμα και προσέχω ο χυλός να μην έχει σβόλους.
Προσθέτω τα τριμμένα μήλα στο μίγμα κι ανακατεύω απαλά.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνω 1 κ γλ βούτυρο και ρίχνω στο κέντρο του σκεύους μια με δύο κουτάλες (της σούπας) από τον χυλό.
Μόλις ο χυλός αρχίζει να κάνει φουσκαλίτσες (περίπου στο 1 λεπτό), γυρίζω τα pancakes από την άλλη πλευρά.
Ψήνω για 1 περίπου λεπτό ακόμη, έχοντας όμως τώρα χαμηλώσει την θερμοκρασία.
Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Γαρνίρω τα pancakes με μερικές λεπτοκομμένες φέτες μήλο, 1 κ σ μέλι και λίγη τριμμένη κανέλα.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο