Μια εντυπωσιακή και πλούσια πρόταση για να συνοδέψετε τη ψητή σας γαλοπούλα ή το κοτόπουλο!
3 φλιτζάνια ρύζι αμερικανικού τύπου
1/2 φλιτζάνι σταφίδες Κορίνθου μαύρες
1/2 φλιτζάνι βερίκοκα ξηρά ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ολόκληρο ανάλατο
1 κουτ. σουπ. φλούδες πορτοκαλιού κομμένες ζουλιέν σε μικρά στικς
10 κόκκοι κάρδαμο ανοιγμένοι
2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
9 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κράνμπερις
2 κουτ. σουπ. αμύγδαλα σπασμένα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλο
5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
2 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσαμικό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοκομμένο
Σοτάρετε στο βούτυρο τους σπόρους του κάρδαμου για 2-3 λεπτά . Προσθέσετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
Ωστόσο σοτάρετε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο τα συκωτάκια ψιλοκομμένα για 5-6 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Σβήνετε με το μπαλσαμικό και αφήνετε να δημιουργηθεί μια σαλτσούλα.
Μετά από τα 20 λεπτά που βράζει το ρύζι προσθέτετε τις σταφίδες, τα βερίκοκα και το μισό φιστίκι. Ανακατεύετε κλείνετε το μάτι τις κουζίνας και αφήνετε το ρύζι σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα να τραβήξει τα υγρά του .
Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης κατά προτίμηση με τρύπα, την βουτυρώνετε ελαφρά και πασπαλίζετε τον πάτο με χοντροκομμένο φιστίκι ή αμύγδαλα ή κράνμπερις.
Αδειάζετε μέσα το μισό ρύζι και στρώνετε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα με τα συκωτάκια και τελειώνετε με το υπόλοιπο ρύζι. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με φιστίκι Αιγίνης , ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο απάκι.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να γαρνίρετε και με σπόρους ροδιού για να κάνετε το πιάτο σας πιο εορτατικό.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο