1 ¾ φλ. τριμμένη καρύδα
½ φλ. νιφάδες βρώμης (αλεσμένες)
2 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. χυμός μανταρίνι
ξύσμα από ένα μανταρίνι
2 κ.σ. γάλα καρύδας
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. κανέλα
150 γρ. μαύρη σοκολάτα για επικάλυψη
Χτυπάω στο μπλέντερ 1φλ. τριμμένη καρύδα και το λιωμένο λάδι καρύδας. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε με ένα κουταλάκι το μείγμα από τα τείχη του μπλέντερ και να ανακατευτεί καλά.
Προσθέτω το σιρόπι αγαύης, το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το ξύσμα και τον χυμό μανταρινιού και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα και τη βρώμη και τα ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζω το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθω τα τρουφάκια.
Μπορείτε είτε να τα κυλήσετε σε τριμμένη καρύδα είτε να λιώσετε σε μπεν μαρί μαύρη σοκολάτα, να τα βουτήξετε μέσα και να τα αφήσετε να κρυώσουν είτε σε λαδόκολλα είτε σε σχάρα.
Αν τα φτιάξετε καλοκαίρι, βάλτε τα στο ψυγείο.
Καλοφάγωτα!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο