Όλες οι σούπες είναι θρεπτικές. Η ταχινόσουπα όμως έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα λόγω του υλικού που φέρει και στην ονομασία της. Το ταχίνι είναι ένα υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμο, πολύ υγιεινό, θρεπτικό και ιδανικό για όλους μας. Είτε νηστεύουμε είτε όχι.
Σ’ αυτή τη σούπα προσθέτει, εκτός από τα θρεπτικά του συστατικά και την ιδιαίτερη γεύση του και την πιο υπέροχη κρεμώδη υφή που έχω δοκιμάσει σε σούπα βελουτέ, η οποία ετοιμάζεται μόλις σε 20 λεπτά.
3-4 κ. σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 πατάτες
2 καρότα
αλάτι – πιπέρι
½ κ γλ κουρκουμά
¼ κ γλ κύμινο
1 & ½ λίτρο ζεστό νερό
1/3 κούπας Μακεδονικό Ταχίνι
¼ κούπας χυμό λεμόνι
για το γαρνίρισμα
ψιλοκομμένο μαϊντανό
ξύσμα λεμόνι
1. Κόβω σε ροδέλες το πράσο και σε κύβους τα υπόλοιπα λαχανικά.
2. Σοτάρω σε ελαιόλαδο με μια σκελίδα σκόρδο, με τη σειρά το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα και τις πατάτες.
3. Προσθέτω αλάτι – πιπέρι και τα μπαχαρικά (κουρκουμά & κύμινο), προσθέτω και το ζεστό νερό και βράζω τη σούπα για 10 περίπου λεπτά.
4. Βάζω το ταχίνι σε ένα μπολ και προσθέτω μερικές κουταλιές από την σούπα, ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτω και το χυμό λεμόνι.
5. Πολτοποιώ τη σούπα με τη ράβδο χειρός και ρίχνω μέσα το ταχίνι ανακατεύοντας καλά.
6. Σερβίρω τη σούπα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμόνι.
Σημειώσεις:
Αν νηστεύεις και το λάδι, μπορείς απλά να βράσεις τα λαχανικά δίχως να τα σοτάρεις στο ελαιόλαδο.
Αν δεν προτιμάς τις σούπες βελουτέ, μπορείς να παραβλέψεις το βήμα της πολτοποίησης.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο