Τα κουλουράκια αυτά είναι vegan, πανεύκολα, ελαφριά, αρωματικά κ πεντανόστιμα!
Υλικά για 60 μικρά μπισκότα:
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βρώμη Bauckhof
100 γρ. ηλιέλαιο
80 γρ. χυμός λεμονιού + λίγο ξύσμα
110 γρ. σιρόπι αγαύης Biona
1/2 κ.γ. σόδα
10 γρ. baking powder
1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την βρώμη κ το baking powder. Σε άλλο ενώνω το ηλιέλαιο με το σιρόπι αγαύης κ το ξύσμα. Στο μείγμα αυτό ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω. Κατόπιν σε ένα πιάτο βάζω τον χυμό λεμονιού κ ρίχνω την σόδα. Θα αφρίσει κ θα το ρίξω αμέσως στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά, προσθέτω κ τον παπαρουνόσπορο κ δουλεύω το ζυμάρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν παίρνω λίγη λίγη ζύμη κ την ανοίγω με πλάστη σε κομμάτια πάχους ως 0,5 cm. Με την βοήθεια κουπ πατ κόβω σε μπισκοτάκια κ τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160C για περίπου 15 λεπτά. Όταν ροδίσουν, τα βγάζω από τον φούρνο κ το ταψί για να κρυώσουν. Τα φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο. Καλοφάγωτα!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο