Το ταχίνι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό υλικό, αλλά δεν αρέσει σε όλους το ίδιο. Αν του προσθέσεις, όμως, λίγο κακάο μπορεί να μετατραπεί σε ένα γευστικό άλειμμα. Αυτή ήταν και η βάση για τα συγκεκριμένα μπισκότα. Περιέχουν ταχίνι, αλλά αν δεν σας αρέσει, ούτε που θα το καταλάβετε, ενώ θα πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά του.
Με λίγα λόγια, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για παιδιά!
1 αβγό
¼ φλιτζ, λάδι καρύδας λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
¾ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
1 κουτ. γλυκού βανίλια
1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
½ φλιτζ. ταχίνι
λίγο αλάτι
½ φλιτζ. ωμό κακάο
½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας (70% και πάνω)
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Σε μία λαμαρίνα στρώνουμε μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αβγό μαζί με την ζάχαρη καρύδας και το ταχίνι.
Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το κακάο, τη σόδα και το αλεύρι αμυγδάλου. Ρίχνουμε το αλάτι και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
Βάζουμε το μείγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο για να ῞δέσει῞.
Με ένα μικρό κουτάλι ή και με τα χέρια, βάζουμε στην λαμαρίνα 16 μπαλάκια από το μείγμα μας (μπορεί να χρειαστούμε και δεύτερη λαμαρίνα) αφήνοντας κενό ανάμεσα γιατί θα ανοίξουν.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά και δαγκώνουμε!
Το bubbles & avocados δεν είναι ένα site που θα σας πει τι πρέπει να τρώτε και τι όχι. Πρόκειται για ένα site που θέλει να δώσει όσες περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα τρόφιμα, που θέλει να βοηθήσει τον καθένα να μάθει να διαβάζει σωστά τις ετικέτες των προϊόντων στο σούπερ μάρκετ και να προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, σε όποιον θέλει να τον δοκιμάσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο